U20-as válogatott: Neuwirth Bence is ott lesz a Challenger-kupán!

A húsz éven aluliak nemzeti csapatának szövetségi kapitánya, Kovács Adrián kihirdette véglegesített keretét a július 20. és 25. között megrendezésre kerülő Challenger-kupára. A Sopronba utazó tizenkét fő közé bekerült saját nevelésű játékosunk, Neuwirth Bence is, aki bizakodva várja a rá és társaira váró megmérettetést.

Ugyan idén elmarad a B-divíziós Európa-bajnokság, a fiatalok nem maradnak nemzetközi torna nélkül, hiszen kedden elrajtolnak a Challenger-kupa küzdelmei. Hazánk válogatottjában a DEAC Kosárlabda Akadémia növendéke, Neuwirth Bence is pályára léphet majd a viadalon, aki sikeres klubszezonját követően a három hetes edzőtábor alatt végleg meggyőzte a szakmai stábot rátermettségéről.

Elképesztően boldog vagyok, hogy az edzőim bizalmat szavaztak nekem, célom, hogy hasznosan kosárlabdázva segítsem minél jobb szerepléshez együttesünket. Szeretnénk megnyerni a tornát, amire véleményem szerint jó esélyünk van, hiszen remek közösséggé formálódtunk Székesfehérváron a mögöttünk álló hetekben. Úgy gondolom, hogy az alapanyag adott, innentől kezdve csupán rajtunk múlik, hogy mennyit tudunk kihozni magunkból – fogalmazott a debreceni bedobó.

Kovács Adrián legénysége kedden Szlovákia legjobbjai ellen kezdi meg szereplését, majd szerdán Koszovó, csütörtökön pedig Fehéroroszország alakulata következik. Az egyenes kieséses szakaszra szombaton, míg a helyosztókra vasárnap kerül sor.