U20: Válogatott helyzetjelentő – a szűk keretbe vágyik Neuwirth Bence

A magyar U20-as nemzeti együttes immáron harmadik hete készül gőzerővel a Sopronban rendezendő nemzetközi tornára, a Challenger-kupára. Kovács Adrián szövetségi kapitány az összetartásra meghívta akadémiánk tehetséges bedobóját, Neuwirth Bencét is, aki stábunknak elárulta, hogy bár rendkívül éles a küzdelem kiadó helyekért, mindenképpen szeretne bekerülni a véglegesített keretbe. Bárhogyan is alakuljon a jövő, egy debreceni biztosan utazik majd a hűség városába, hiszen Szabó Róbert erőnléti edzőként segíti a fiatalok munkáját.

Remek idényt tudhat maga mögött a 2002-es születésű Neuwirth Bence, aki a mögöttünk álló szezonban a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as gárdájának húzóembere volt, valamint a felnőttek között is letette névjegyét. Kimagasló teljesítményének köszönhetően az ifjú kosaras egy rövid pihenő után június 28-án Székesfehérvár felé vette az irányt, hiszen korábbi trénere, Kovács Adrián a korosztályos válogatottban is igényt tart szolgálataira. A keret erejét mutatja, hogy ugyan a felkészülés a végéhez közeledik, a szakemberek még mindig nem tudták összeállítani az Európa-bajnokság helyett megrendezésre kerülő Challenger-kupán pályára lépők végső névsorát.

– Az ország legjobbjai közé bekerülni óriási megtiszteltetés, és egy hatalmas lehetőség arra, hogy magasabb szintre lépjek. Napról napra egyre jobban összecsiszolódunk a társaimmal, akikkel nem riválisokként, hanem inkább barátokként tekintünk egymásra. Tudomásom szerint már a bő keret kialakítása is fejtörést okozott az edzőknek, mivel minden poszt csordultig tele van feltörekvő tehetségekkel. Ebből kifolyólag az én feladatom sem egyszerű, de maximálisan bízom a képességeimben, fizikálisan jól érzem magam, emellett pedig kőkeményen dolgozom azért, hogy a szűkítést követően a hónap végén magamra ölthessem a címeres mezt – nyilatkozta növendékünk, akivel időközben a DEAC NBI/A-csoportos alakulata is szerződést hosszabbított.

Az új kontraktus tökéletes visszacsatolása annak, hogy a megfelelő irányba halad a karrierem. Elképesztően boldog vagyok, hogy egy újabb évig számít rám a vezetőség, bizalmukat pedig – csak úgy, mint eddig – szorgalommal és alázattal igyekszem majd meghálálni. Nehéz időszak vár rám, hiszen a gimnáziumi tanulmányaimat is a következő tanévben fogom befejezni, de szerencsére eddig sem okozott problémát összeegyeztetni az iskolai teendőimet a sporttal. Bírom a terhelést, készen állok az új kihívásokra – zárta szavait a 190 centiméterre nőtt játékos.