U19: Korán dűlőre vittük a csatát

Juniorjaink már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert a Zsíros Akadémia Kőbánya vendégeiként, amivel meg is alapozták győzelmüket.

U19-es együttesünk két perc elteltével már 8-0-ra vezetett a fővárosban, az előny pedig a játékrész végéig tovább gyarapodott. Szenkuti Ákos és Fekete-Gál Csongor huszonnégy egységet osztott el testvériesen a nyitó tíz percben, de Varga Ferenc is fontos találatokkal járult hozzá ahhoz, hogy a DEAC igencsak megnyugtató helyzetből várhassa a folytatást. (14-31) A második etapot még az elsőnél is jobban, egy 11-0-s szériával indította a Kádár-legénység, ezzel gyakorlatilag a tizenkettedik minutumra el is dőltek a vitás kérdések. (14-42) A DEAC a félidő derekán kissé visszavett a korábban diktált iramból, így a differencia is csökkent valamelyest, 49-28-as vendégfórral fordultak a felek.

Az események alakulásában a térfélcserével sem következett be számottevő változás. Ifistáink diadalát a házigazdák egy pillanatra sem tudták veszélyeztetni, a mieink – időnként talán túl kényelmesen – meneteltek a célvonalig. A mérkőzés embere cím a huszonkilenc pontig jutó Szentkutit illette meg, aki kosarai mellé öt lepattanót és négy gólpasszt is betett a közösbe. Fekete-Gál huszonhárom egységgel fejezte be az összecsapást, de kiemelendő a játék minden elemében jeleskedő Varga Ferenc, és a tizenhárom lecsorgót begyűjtő Orbán Imre performansza is.

Juniorjaink tehát győzelemmel kezdték az idényt – a cívisvárosiak következő körben a Vasas Akadémiát fogadják.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A– DEAC KA U19 65-85 (14-31,14-18,15-19,22-17)
DEAC KA U19:
Szentkuti 29/9, Varga F. 8/6, Fekete-Gál 23/15, Szafkó 8/6, Orbán 8.
Csere
: Csécsei 1, Szűcs 2, Vadai 3, Kedvek 3, Balai -, Gábor-Győri -.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Szendrei Fruzsina

Kádár Tamás: – A győzelem ellenére nem lehetünk maradéktalanul elégedettek. A korai előny megszerzését követően alkalmazkodtunk az ellenfél játékához, az 1-1 védekezést illető felelősségvállalás pedig kifejezetten sok kívánnivalót hagyott maga után.